Home Interior Decorating

Unit Complex Common Area Interior Decorating

Where

Spring Hill Queensland

Jobs Performed

Colour Consulting, Interior Decorating, Exterior Painting & Commercial Painting

Alatai on the Park is a residential/commercial high rise block situated in Brisbane’s CBD. Rochele Decorating was initially contacted to provide colour consulting for the exterior and common interior areas of the building. During this process, the project grew to include updating the foyer area of the building.

The entry foyer was looking very tired, unexciting, and dark. There was a problem with privacy for the two tenancies bordering the front entrance to the building. There was no defining features to indicate where the lift was and another major issue was echoing in the foyer. The final problem was the actual “branding” for Alatai on the Park was dated and thus their signage was also dating their building.

Lighting is an extremely important aspect of any space. Replacing the oyster lights with LED downlights were a simple and effective solution to brighten up the foyer. A nice crisp white paint used on the walls also helped to brighten up the area. A decorative copper feature light adds not only a warm touch to the foyer, but also helps to “define” where the lift well is in a space where you can’t use furniture to do this. Colour was also essential in helping to do this. A charcoal colour was used on the lift well doors and also on the toilet doors.

Walls of glass doors and windows for the front two tenancies bordering the foyer, meant that privacy was non existent. A vinyl frosting with geometric pattern and gradients of charcoal inject an element of interest to the foyer of the building, and also add an element of privacy to the tenancies.

The dated running writing script for the branding of “Alatai on the Park” was replaced with a clean line font and new signage for the exterior and interior was created. Custom designed and fabricated aluminium signage for the service and toilet doors was a small detail that goes a long way to modernising the foyer area.

Finally the echoing in the foyer meant that having a conversation was difficult. A ceiling mounted acoustic solution solves this issue and also adds an additional decorative element to the space – almost giving the effect of hanging sculptures.

The overall outcome is clean, bright and interesting.